Изпращайте ни новини на email адрес: bingonovini@mail.bg или ни пишете на лично съобщение във нашата facebook страница: www.facebook.com/bingonovini

Искри от трактори подпалиха Сакар

Над 2000 декара гори и храсталаци са погълнали двата големи пожара в Сакар планина при селата Сакарци и Присадец-Маточина.

Стихиите са причинени от почистване на пасища и работа с тежка селскостопанска техника. Това показват предварителните огледи, съобщи директорът на пожарната в Хасково комисар Николай Вълчев. За това са свидетелствали и местни жители от поразените от огъня райони. От полицията са започнали досъдебно производство срещу 45-годишен замеделец. Два негови трактора са работели в местността Манчева бахча край село Хлябово и според местни жители именно искри от тях са довели да лумването на пламъците.

„Въпреки превенцията, молбите, обещанията и глобите човешката небрежност продължава“, каза в четвъртък областният управител Станислав Дечев, който ръководи лично кризисния щаб. Вчера в района на Сакар планина духаше силен, до бурен на моменти вятър, а температурите бяха високи, което затрудни борбата с огъня. Междувременно в сряда бяха регистрирани четири нови огнища на пожари в Хасковско. До село Младиново, община Свиленград е пламнала и изгоряла плевня в частен двор в околностите на стопанската постройка.

Край село Орешец, община Харманли, пък са се запалили сухи треви и храсти. Нов пожар е регистриран и в гориста местност между селата Княжево и Срем в община Тополовград. Има съмнения, че пожарът може да е умишлен, тъй като запалванията са тръгнали едновременно от 3 различни места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНГО Новини не носи никаква отговорност за съдържанието на коментарите!